MENIU

Percheziții la sediul Airbus din Franța

Percheziţii în Germania la Grupul Airbus

La sediul Airbus din Suresnes, de lângă Paris, au avut loc, joia trecută, percheziții în cadrul anchetei asupra ”Kazahgate”, referitoare la suspiciuni de corupție în cazul unor contracte în timpul președintelui francez Nicolas Sarkozy cu Astana, a anunțat grupul Airbus marți.

'Confirmăm că o operaţiune a fost desfăşurată la sediul Airbus, în cadrul anchetei judiciare privind Kazahstanul', a informat grupul. 'În condiţiile în care procedura este încă în curs, nu avem alt comentariu de făcut pe marginea acestui subiect. Airbus este pe deplin angajat în cooperarea cu autorităţile', adaugă aceeaşi sursă, potrivit Agerpres.

Directorul Airbus, Tom Enders, alți doi oficiali înalți ai grupului, precum și avocata Noelle Lenoir, fost ministrul în timpul președintelui Jacques Chirac, au fost audiați de poliție în octombrie în calitate de martori în această anchetă, la cererea judecătorilor de instrucție pe partea financiară din Paris.

În octombrie 2010, Franța și Kazahstanul au anunțat semnarea unui acord pentru furnizarea a 45 de elicoptere EC145, fabricate de Eurocopter, filială Airbus, un centru de sateliți de la Astrium și 295 de locomotive Alstom, contra unei sume de 2.000.000.000 de euro.

Astfel, judecătorii încearcă să stabilească dacă semnarea de contracte a dus la plata unor comisioane ilegale către intermediari.

Mai multe articole despre:
Airbus Kazahstan contracte percheziţii semnat