MENIU

Anchetă la Evidența Populației Galați: 500 de moldoveni ar fi beneficiat ilegal de vize de reședință

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) au descins, joi dimineață, la sediul Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Galați, într-un dosar în care sunt vizate fapte de corupție.

Potrivit DGA, în acest dosar sunt cercetate fapte de luare de mită și abuz în serviciu.

Mai exact, în urma anchetei s-a stabilit că un angajat al Serviciului de Evidență a Populației Galați ar fi primit mită pentru a elibera ilegal vize de reședință. Nu mai puțin de 280 de cetățeni moldoveni au beneficiat de pe urma activității infracționale. 

"În fapt, numita T.G., consilier superior în cadrul S.P.C.L.E.P. Galaţi, şi intermediarul B.A. au facilitat obţinerea vizei de reşedinţei pe teritoriul României şi eliberarea documentelor de identitate pentru mai multe persoane, cetăţeni moldoveni, în schimbul unor sume de bani. Din probatoriul administrat până în prezent s-a constat că la locuinţa formată din 3 camere a intermediarului B.A. aveau vize de reşedinţă aproximativ 280 de cetăţeni moldoveni. În cauză se fac cercetări şi faţă de D.V.S. şi A.L. care au primit sume de bani cuprinse între 50 şi 70 de euro de la un număr de aproximativ 40 de persoane pentru a le permite stabilirea reşedinţei la domiciliile lor. În fapt, s-a constatat că, fără ştirea acestora, T.G. împreună cu B.A. au facilitat acordarea vizelor de reşedinţă, la adresele celor doi, altor peste 200 cetăţeni din Republica Moldova", se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei Generale Anticorupţie.

În acest caz se fac cercetări şi faţă de alte două persoane, D.V.S. şi A.L., care au primit sume de bani cuprinse între 50 şi 70 de euro de la aproximativ 40 de persoane pentru a le permite stabilirea reşedinţei la domiciliile lor. În fapt, s-a constatat că, fără ştirea acestora, T.G. împreună cu B.A. au facilitat acordarea vizelor de reşedinţă la adresele celor doi altor peste 200 cetăţeni din Republica Moldova.

Mai multe articole despre:
ofiţeri percheziţii DGA