MENIU

Percheziții de amploare în Capitală și 6 județe: peste 80 de polițiști și 19 persoane audiate

Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, efectuează, joi dimineață, 30 de percheziții domiciliare în București și în județele Ilfov, Giurgiu, Călărași, Constanța, Buzău și Olt.

La acțiune participă peste 80 de agenți, anunță Poliția Capitalei, iar, în urma descinderilor, 19 persoane vor fi aduse cu mandat la audieri.

Cercetările au loc într-un dosar care vizează săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în domeniul transporturilor.

Potrivit unui comunicat remis de Poliția Capitalei, din datele şi probele administrate în cauză, rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii, prin intermediul mai multor societăţi comerciale, au înregistrat achiziţii fictive de mărfuri şi servicii, beneficiind astfel de deducerea ilicită a unor taxe şi impozite.

Astfel, prejudiciul creat bugetului consolidat al statului este estimat la 2.000.000 de lei.

Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 2.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Mai multe articole despre:
transport evaziune fiscală percheziţii