MENIU

Percheziții de amploare în București și 5 județe! Polițiștii investighează firme de construcții

Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB) efectueză, în această dimineață, 48 de percheziții domiciliare în Capitală și județele Ilfov, Prahova, Ialomița, Călărași și Dolj, într-o acțiune ce vizează mai multe persoane și societăți comerciale bănuite de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Potrivit DGPMB, în perioada 2013 – 2014, reprezentanţii unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti au creat şi implementat un circuit evazionist, în cadrul căruia, prin interpunerea mai multor societăţi comerciale cu comportament de tip ,,fantomă’’ pe lanţurile de prestări servicii (lucrări de construcţii, igienizări şi reabilitări), s-au sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

Prejudiciul total adus bugetului de stat este în valoare de aproximativ 1.800.000 lei, iar suma totală rezultată din circuitul de ,,spălare a banilor’’ este de aproximativ 5.300.000 lei.

În cauză s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de 12 persoane, fiind puse în aplicare mai multe mandate de aducere.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale Bucureşti, Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Bucureşti şi a Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală.

Perchezițiile s-au desfășurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Mai multe articole despre:
construcţii poliţie percheziţii descinderi