MENIU

Percheziții de amploare în Brașov într-un dosar cu prejudiciu URIAȘ! Opt persoane vizate

Polițiștii brașoveni de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, efectuează, joi dimineață, 11 percheziții la cinci societăți comerciale, într-un dosar în care prejudiciul se ridică la aproximativ 7 milioane de lei.

Mai exact, descinderile au loc la cinci firme specializate în comerțul cu materiale de construcții și la domiciiliile reprezentanților legali ai acestor societăți comerciale. Acești sunt suspectați de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

„În cauză se vizează săvârşirea de către administratorii societăţilor respective a infracţiunii de evaziune fiscală, în modalitatea prev. de art. 9 alin. 1 lit. c din Legea 241/2005, prin evidenţierea în actele contabile de cheltuieli care nu au la baza operaţiuni reale cu scopul de a se sustrage de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat, prejudiciul fiind de aproximativ 7.000.000 lei. La finalizarea acestor percheziţii, vor fi conduse la sediul IPJ Braşov, în vederea audierii, un număr de 8 persoane“, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Braşov.

Potrivit oamenilor legii, în urma acțiunii opt persoane vor fi aduse cu mandat la audieri. 

Mai multe articole despre:
evaziune percheziţii descinderi