MENIU

Percheziții de amploare ale DIICOT la hoții de bijuterii! 7 persoane, aduse la audieri

Procurorii DIICOT, împreună cu polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova și serviciilor de Combatere a Criminalității Gorj și Mehedinți, au efectuat astăzi un număr de 15 percheziții domiciliare pe raza județului Gorj, în cadrul unei acțiuni care a vizat destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în tâlhărie calificată și furt calificat.

Potrivit oamenilor legii, în noapte dintre 17 – 18 mai 2014, membrii grupului au pătruns prin efracție într-un magazit situat pe raza localității Trnava, republica Slovacia, de unde au sustras bijuterii din aur cu briliante, perle, pietre naturale și mai multe ceasuri din aur, în valoare de 167.000 de euro.

Din cercetările efectuate de procurori, s-a reținut că suspecții au pătruns în incinta magazinului prin îndepărtarea barelor de fixare din plafonul aflat în pasakul subteran exterior al magazinului, iar ulterior prin spațiul de deasupra plafonului destinat tabloului de distribuție a aerului condiționat.

Ulterior, membrii grupului au comercializat o parte dintre bijuterii mai multor persoane din județul Gorj și municipiul București.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare au fost găsite și ridicate 4 ceasuri de lux, brățări și pandantive din aur, precum și un seif cu cifru electronic.

La sediul DIICOT vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 7 persoane.

Suportul tehnic și informativ a fost asigurat de Serviciul Român de Informații.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul IPJ Dolj și Inspectoratului Județean de Jandarmi Dolj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe articole despre:
DIICOT procurori percheziţii hoti bijuterii