MENIU

Percheziții de amploare ale DIICOT, în colaborare cu autoritățile din Franța! 13 persoane, audiate

Procurorii Direcției de Investigarea a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au efectuat un număr de 12 percheziții domiciliare pe raza județelor Caraș-Severin și Timiș, în cadrul unei acțiuni ce a vizat destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism, care acționa pe teritoriul Franței.

“Procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin au efectuat activități în baza unei cereri de asisteță juridică internațională emisă într-o cauză instrumentată de către autorităţile judiciare din Lyon, Franţa”, se arată într-un comunicat remis de DIICOT.

Astfel, au fost identificate un număr de 13 persoane de pe raza județului Caraș-Severin, a căror activitate infracțională a constat în racolarea și traficarea din Franţa în România a unor persoane de sex feminin care se prostituau în diferite zone, membrii grupului asigurând logistica şi gestionarea afacerii, existând situații în care aceștia își impuneau regulile prin folosirea violenței.

În cursul zilei de astăzi s-au desfaşurat simultan în Franta şi Romania acţiuni de destructurare a grupului infracţional organizat.

Persoanele depistate vor fi conduse la sediul DIICOT, în vederea audierilor și dispunerii măsurilor legale care se impun.

Acțiunea s-a desfășrat cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

La activități au participat și jandarmi.

Mai multe articole despre:
DIICOT trafic de persoane proxenetism