MENIU

Percheziții ale DIICOT la traficanți de minori! Victimele erau obligate să se prostitueze

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), împreună cu polițiștii de combatere a criminalității organizate din Pitești, au efectuat 7 percheziții domiciliare pe raza județelor Dâmbovița, Brașov și în municipiul București, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în proxenetism și trafic de minori.

În urma descinderilor, 53 de persoane au fost conduse la sediul DIICOT pentru audieri, dintre care 6 au fost reținute

Mai exact, oamenii legii au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților Ionuț Valentin Voicu, Sandu Costache, Ion Cătălin Tănase, Marin Petre și Carol Ionuț Gunoi.

Potrivit oamenilor legii, începând cu anul 2014, membrii grupului au racolat mai multe persoane minore și majore, atât fete cât și băieți, pe care le-au obligat să practice prostituția atât pe raza municipiilor București, Brașov și Pitești cât și pe teritoriul mai multor state europene, respectiv Elveția, Belgia, Germania și Franța.

Membrii grupului au închiriat mai multe locuințe în care victimele erau obligate să practice prostituția, clienții fiind racolați prin intermediul unor anunțuri postate pe site-uri de specialitate.

Din activitatea infracțională, aceștia au obșinut suma de aproximativ 500.000 de lei.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul  ofiţerilor de poliţie specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Bucureşti, Dâmboviţa, Braşov, precum şi jandarmi.

 

Mai multe articole despre:
DIICOT percheziţii trafic de minori