MENIU

Percheziții ale DIICOT, într-un dosar de contrabandă cu țigări! Peste 35 de persoane, audiate

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au efectuat miercuri, 9 martie, 28 de percheziții la domiciliile și locuințele ilegale ale unor persoane, precum și la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Galați, în scopul destructurării unui grup infracțional organizat specializat în comiterea infracțiunii de contrabandă cu țigări.

Potrivit oamenilor legii, în perioada iunie 2015 – martie 2016, membrii grupului infracțional au creat un circuit infracțional în scopul introducerii în România, în mod ilegal, a unor importante canități de țigări prin Punctul de Trecere a Frontierei Galați.

În acest sens, spun procurorii, în activitățile infracționale contrabandiștii au cooptat cel puțin un lucrător din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați, pe care l-au determinat să nu-și îndeplinească în mod corespunzător îndatoririle de serviciu prin remiterea periodică a unor sume de bani.

Astfel, în acest dosar, un număr de peste 35 de persoane vor fi conduse la sediul DIICOT în vederea audierii și a dispunerii măsurilor legale.

 

Mai multe articole despre:
ţigări contrabandă cu ţigări