MENIU

Pentru ei sunt bani! 700 de foști parlamenati iau, lunar, pensii speciale de mii de lei

Lupta pentru serviciile secrete. PSD-ALDE înființează încă două comisii speciale în Parlament

Peste 700 de foști parlamentari primesc pensii speciale, adică bani care se pot cumula cu orice alte venituri, iar sumele nu sunt deloc neglijabile: 1.800 și 13.500 de lei pe lună.  În total, peste trei milioane de lei din bani publici ajung în conturile foștilor aleși, potrivit informațiilor oficiale transmise ca urmare a unei solicitarea Europa FM.

Numărul parlamentarilor pensionari este aproape dublu față de al celor aflați în funcții. Mai precis, este vorba de 506 foști deputați și 221 de foști senatori care primesc indemnizație pentru limită de vârstă (așa-numitele pensii speciale). 

Doi foști senatori se bucură de cele mai mari drepturi speciale, 13.544 lei brut/lună, iar suma poate fi cumulată cu orice alte venituri, fie ele pensii sau salarii.

Dintre deputații pensionari, cea mai mare indemnizație pentru limită de vârstă este de 9.367 de lei brut pe lună. 156 de foști deputați încasează pensii speciale cuprinse între cinci mii și nouă mii de lei și alți 351 primesc între 1.800 și 4.900 de lei pe lună.

În total, aproape 40 de milioane de lei se cheltuiesc, anual, pentru plata pensiilor speciale ale parlamentarilor, arată analiza făcută de Europa FM.

Mai multe articole despre:
parlamentari pensii speciale Europa FM