MENIU

Pentru a-l bate pe Orban în Argeș, Cîțu i-a dat unui primar de comună bani cât județului Alba

Bani mulți pentru o comună din Alba

O primărie din Argeș condusă de un primar neo-țărănist a primit o sumă record din partea guvernului liberal condus de Florin Cîțu pentru refacerea unei porțiuni de drum și a unui podeț.

La ultima alocare de fonduri, Guvernul a virat în conturile Primăriei Poienarii de Argeș, conduse de Dragoș Boncea, fost membru al PNL Argeș, actual edil din partea Alianței Naționale Țărăniste, peste două milioane de lei, iar alți doi primari liberali, de la primul mandat fiind membrii PNL, ceva sume de… buzunar. Vorbim de Albeștii de Muscel, care a primit 120.000 lei și de comuna Buzoești, unde situația este una și mai hilară, edilul Ion Tănase primind pentru o investiție o „atenție” de 9.000 lei din partea guvernanților. Iar dacă tot luăm în calcul culorile politice ale localităților, comuna Mușătești trebuie să își acopere cheltuielile pentru refacerea unui drum local pe o lungime de o sută de metri cu o finanțare de 2.000 lei de la Centru.

Bani pentru trădare în favoarea lui Cîțu

Se spune mereu că cei aflați în fruntea ministerelor și a Guvernului au grijă de edilii din partidele care i-au susținut pentru a ocupa funcțiile înalte de conducere. Aici, pare un paradox: liberalii au primit „bani de semințe”, iar o localitate cu aproximativ o mie de locuitori condusă de un primar reprezentant al unui partid de apartament (Alianței Naționale Țărăniste) să primească milioane de lei. Pentru a avea o imagine completă, spre comparație, județul Alba, tot județul Alba, a primit suma de 2.398.000 lei fața de 2.2630.000 primiți de comuna cu circa o mie de locuitori este o diferență de numai 135000 lei!!!!! Să mai spunem că Aradul a primit, tot județul, mult mai puțin, adică 1.613.000 lei.

Dragoș Boncea, edilul comunei Poienarii de Argeș, un aprig susținător în rândul puciștilor și reformatorilor din PNL Argeș, a reușit să primească nu mai puțin de 2.263.000 lei din cei 2.394.000 alocați județului Argeș. Ca La prima vedere, sunt două proiecte pentru care Boncea a cerut ajutorul: Refacere drum comunal DC 202 în satul Tomulești, la km 4+400, pe l = 0,05 km și Refacere stradă din satul Tomulești, punctul „La Dima”, pe l = 0,04 km. A cerut și a primit. Dar, potrivit surselor noastre, nu vorbim de o alocare pe criterii de urgență, calamități sau de meritocrație.

Citiți continuarea pe ziarobiectiv.ro

Mai multe articole despre:
florin citu alba bani comuna rectificare