MENIU

Pensionarul de lux Cristi Dănileț ar urma să lucreze pentru Banca Moldovei - SURSE. Dănileț infirmă informația

Cristian Danileț a stârnit numeroase controverse de-a lungul carierei de magistrat

Proaspăt pensionar de lux din magistratură, la doar 48 de ani, Cristian Danileț ar urma să se alăture echipei Ancăi Dragu de la Banca Națională a Republicii Moldova. Informația a fost furnizată de surse bancare pentru Profit.ro. Într-o reacție pentru Agora.md, Danileț a infirmat informația, precizând că nici măcar nu i s-a propus. 

Surse bancare au declarat pentru Profit.ro că fostul judecător Cristian Danileț va face parte din noua echipă de conducere a băncii centrale din Moldova. Inițial, presa speculase că Danileț va fi numit procuror general al Republicii Moldova, însă acest scenariu nu s-au confirmat. 

CSM a hotărât! Judecătorul Cristi Danileț se poate pensiona. La 48 de ani, după 25 de ani de muncă

Intr-o reacție pentru Agora, fostul magistrat a infirmat speculația.

"Nici nu e domeniul meu. Mă mir că apare așa ceva. Nu mi s-a propus și nici nu aș accepta vreo funcție politică sau economică," a declarat acesta.

Anca Dragu, ex-ministru de Finanțe și ex-președinte al Senatului României a fost numită guvernator de Parlamentul țării vecine, pentru un mandat de 7 ani.

 

În 2022, când a obținut cetățenia țării vecine, Danileț era exclus din magistratură, însă ulterior a câștigat procesele cu statul român, fiind reîncadrat și apoi pensionat la cerere.

Cristi Dănileţ a devenit cetăţean al Republicii Moldova. Maia Sandu a semnat decretul - Obiectivele fostului judecător