MENIU

Pensionarii au scăpat, în aprilie. Greva poștașilor nu le-a afectat veniturile

Poșta Română spune că toate pensiile au fost livrate până la jumătatea lunii aprilie și că greva poștașilor nu a afectat distribuirea banilor pentru seniorii României.

Conform operatorului național, distribuția pensiilor a început la 1 aprilie, când o parte dintre lucrătorii companiei declanșaseră greva generală. La vremea respectivă, sindicatele transmiteau că, odată cu creșterea salariului minim brut la 3.700 lei în iulie anul acesta, "90% (dintre angajați - n.r.) vor avea salariul minim pe economie", indiferent de vechime sau de funcție.

"În contextul grevei ce a avut loc în data de 1 şi 2 aprilie 2024, Poşta Română şi-a îndeplinit obligaţia de a livra toate pensiile în termenul de 15 aprilie, prevăzut prin convenţia cu Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Astfel, ultimele pensii distribuite la domiciliu au fost achitate până pe data de 15 aprilie, la fel ca în fiecare lună. Conform prevederilor contractuale, beneficiarii care nu fost găsiţi acasă au putut intra în posesia drepturilor băneşti până ieri, 17 aprilie, la ghişeele subunităţilor poştale", se arată într-un comunicat transmis de Poşta Română, citat de Agerpres.

Mai multe articole despre:
greva postasilor s a terminat pensii aprilie