MENIU

Pensionara contrabandistă, reținută de polițiști. 7 dosare penale pe numele unei femei de 74 de ani

Sursa foto: Poliția Română

O femeie în vârstă de 74 de ani, din Botoșani, a fost reținută de poliție pentru că deținea mii de țigarete ilegal. Bătrâna a mai fost sancționată din această cauză de șapte ori în decurs de un an. 

Potrivit informațiilor, femeia deținea aproape 600 de pachete de țigări de diferite mărci, asta însemnând un număr de peste 11.000 de țigarete. Aceasta a avut mai multe dosare penale deschise în decursul unui an, pentru propagandă, și a fost sancționată.

Suma se ridică la 120.000 de lei. Poliția a prins-o din nou pe bătrână după ce a comis aceeași infracțiune și a fost reținută pentru 24 de ore.

„Deși a fost vizată în mai multe dosare penale privind infracțiuni de contrabandă și a fost sancționată contravențional, de șapte ori, în decurs de un an, cumulând amenzi în valoare totală de aproximativ 120.000 de lei, și a fost informată cu privire la repercusiunile pe care, aceste activități, le pot avea asupra sa, femeia a fost depistată, din nou, săvârșind aceleași infracțiuni”, arată reprezentanții IPJ Botoșani.

Autoritățile fac cercetări în acest caz sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani și urmează să ia măsurile necesare împotriva femeii de 74 de ani.