MENIU

Pensiile până în 3.000 de lei ar putea scăpa de impozit! Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Finanțelor să vină cu impactul bugetar

Sunt tensiuni uriaște pe banii pensionarilor! Social-democrații îi cer ministrului de Finanțe să explice de unde ia banii pentru o nouă majorare propusă de liberali care ar ajunge la peste un milion de pensionari. Este vorba despre creșterea pragului de neimpozitare a pensiilor la 3.000 de lei, propunerea cu care PNL a venit la ultima ședință de Coaliție. Potrivit unor surse, premierul este nemulțumit că propunerea a venit în timpul vizitei FMI în România.

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului de Finanțe - Marcel Boloș să vină cu o recomandare ca să se vadă dacă e posibilă eliminarea taxării pensiilor până la 3.000 de lei.

„Cer Ministerului de Finanţe ca în zilele următoare să vină cu impactul de mărire a pensiilor între 2.000 şi 3.000 de lei, după cum bine ştim, până în 2.000 de lei nu se impozitează nicio pensie, să vedem impactul între 2.000 şi 3.000 de lei, ca să mărim această marjă până la 3.000 de lei, astfel încât să vedem dacă ne permitem. Aştept recomandarea ministrului Finanţelor, dacă ne permitem după majorarea de 13.8% şi recalcularea de la 1 septembrie, să avem şi această scutire de impozite până în 3.000 de lei”, a arătat Ciolacu.

Premierul a mai spus că în afară de discuţia cu sindicatele, în perioada următoare, toată echipa guvernamentală va avea întâlniri cu mediul de afaceri. Potrivit lui Ciolacu, discuţiile vor viza dezvoltarea României, schemele de ajutor de stat pe care trebuie să le convenim cu Comisia Europeană şi atragerea fondurilor europene.

Mai multe articole despre:
impozit pensii ciolacu ministrul finantelor