MENIU

Pensiile din ianuarie vor fi plătite la timp. CNPP dezminte informațiile din spațiul public

Pensiile din ianuarie vor fi plătite la timp. CNPP dezminte informațiile din spațiul public

Casa Națională de Pensii (CNPP) a dezmintit vineri seară, într-un comunicat, informațiile apărute în spațiul public privind tipărirea greșită a unor taloane. Instituția a făcut precizări legate și de pensiile speciale. 

CNPP transmite că nu există niciun talon tipărit greșit, astfel că toate pensiile aferente lunii ianuarie vor fi plătite la timp. 

”Ținând cont de zvonurile apărute în spațiul public, cu privire la plata pensiilor aferente lunii ianuarie a.c., facem următoarele precizări:
- Niciun talon de pensie nu a fost tipărit sau retipărit greșit, ba dimpotrivă ne aflăm în graficul normal de plată al pensiilor către beneficiarii care au optat pentru plata pensiilor prin Compania Națională Poșta Română dar și beneficiarii care au optat pentru plata pensiilor în cont curent, potrivit convențiilor în vigoare”, se arată în comunicatul postat pe Facebook. 

CNPP a negat și informațiile conform cărora cei 4.603 de beneficiari de pensii speciale vor primi sume actualizate cu rata medie a inflației.

”Cu privire la pensiile speciale acordate conform legislației în vigoare, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 226/2020, privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene, ordonanță care implică neactualizarea cu rata medie a inflației pentru un număr de 4603 beneficiari, taloanele de pensie au fost tipărite la valoarea aferentă lunii decembrie. 

Facem precizarea că nici pentru aceste categorii de pensii speciale nu există nicio întârziere cu privire la termenul de plată a lor către beneficiari”, mai precizează sursa citată. 

Mai multe articole despre:
pensii ianuarie pensii speciale daniel baciu cnpp