MENIU

Penitenciarul din Târgu Jiu, scena unui nou scandal: SEX DUPĂ GRATII

Penitenciarul din Târgu Jiu, scena unui nou scandal: SEX DUPĂ GRATII

Odată intrat după gratii, pentru un om normal începe un proces de dezumanizare, care poate ajunge la extreme: bătăi între deţinuţi, trafic de droguri, sex şi violuri. Şi nu e poveste. Libertatea vă prezintă astăzi ce se întâmplă prin puşcăriile româneşti: sexul între deţinuţi a devenit ceva la ordinea zilei.

Sursa acestor fotografii a fost iniţial neclară - un personaj fictiv de pe Facebook care dorea să atragă atenţia asupra acestor probleme ale sistemului penitenciar. El nu a dorit să-i publicăm numele real, fiindu-i frică de eventuale repercusiuni.

În urma investigaţiilor jurnalistice, care au început la poarta puşcăriei şi s-au extins până în mediile obscure din Târgu Jiu, am aflat că deţinutul în cauză este un hoţ căruia toţi îi spun “Dana”.

Cel puţin după gratii, pentru că în libertate, individul este cunoscut după porecla “Milu”, un hoţ mărunt care are de stat la zdup doi ani şi trei luni pentru furt. Nu vom publica numele real al deţinutului - până la urmă este alegerea lui să-şi trăiască viaţa aşa cum doreşte.

Însă personajul nu este singur în celulă - circa 30 de oameni îşi ispăşesc pedeapsa în aceeaşi cameră. Un coleg de celulă, om bătrân şi aplecat spre învăţăturile bisericeşti după ce a primit condamnarea, a ameninţat că se sinucide dacă nu este mutat din camera 1, acolo unde “Dana” îşi cam face de cap.

În plus, reporterii de la Libertatea au fost sunaţi de mai multe ori chiar din penitenciarul din Târgu Jiu de deţinuţi, care susţin că pur şi simplu nu mai pot continua să trăiască într- o asemenea cloacă. La prima vedere este o chestiune internă a Penitenciarului Târgu Jiu, însă astfel de acte pot avea repercusiuni grave asupra celorlalţi deţinuţi.

Mai multe articole despre:
penitenciar închisoare sex