MENIU

Pelerinaj uriaş în capitală! Mii de preoţi au ieşit în stradă. Trafic restricţionat în Bucureşti

Ieri, ca în fiecare an, în centrul Capitalei a avut loc pelerinajul de Florii, la care au participat în jur de 1.000 de fețe bisericești și în jur de 4.000 de enoriași. Același ritual a fost respectat în toată țara.

În București, alaiul de preoți și credincioși a plecat din curtea Mănăstirea Radu Vodă, la ora 16.00, după slujba de Vecernie și cea de sfințire a stâlpărilor, și a avut ca punct final Catedrala Patriarhală. Pe drum, au avut loc momente de rugăciune în fața Catedralei Mitropolitane Sfântul Spiridon Nou și a Bisericii Sfânta Ecaterina.

Celor aproape 1.000 de clerici adunați la pelerinaj de la protopopiatelor din Capitală și din Ilfov li s-au alăturat în jur de 4.000 de credincioși. Printre ei, discret, s-a aflat și Piedone, fostul primar al sectorului 4.

Duminică, între orele 13,00 — 15,00, vor fi restricții de circulație pe artere din Capitală — parte a traseului procesiunii religioase organizate de Arhiepiscopia Romano-Catolică București — Biserica Franceză Sacre Coeur ( str. Cpt. Demetriade) — statuia Aviatorilor — bd. Aviatorilor — Piața Victoriei — Calea Victoriei — str. G-ral Berthelot — Catedrala Sf. Iosif, scrie Agerpres.

Mai multe articole despre:
trafic preoţi pelerinaj Florii duminica de florii