MENIU

Pelerinaj la Mănăstirea Nicula. Zeci de mii de credincioși au venit să se închine la icoana făcătoare de minuni - VIDEO

Manastirea Nicula/ Arhivă foto

Este cea mai importantă zi a pelerinajului de la Mănăstirea Nicula, din județul Cluj, unde zeci de mii de oameni au ajuns deja de câteva zile. După ce la miezul nopții pelerinii au înconjurat biserica, pe coate și pe genunchi, astăzi sărbătoresc Adormirea Maicii Domnului, care este și praznicul mănăstirii.

Zecile de mii de credincioși veniți din toate colțurile țării la Mănăstirea Nicula pentru sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului au petrecut în rugăciune toată noaptea. Cu lumânări aprinse, icoane în mâini și emoție în suflete, credincioșii s-au rugat împreună cu soborul de preoți care au susținut Slujba de Parastas.

La miezul nopții, toți credincioșii prezenți au dat ocolul bisericii în genunchi și pe coate pentru ca Maica Domnului să le asculte rugăciunile.

Dealul din spatele mănăstirii este plin de corturile pelerinilor care au ales să-și petreacă în rugăciune câteva zile și nopți. Pelerinajul însă s-a soldat și cu câteva incidente. Coada la Icoana Fecioarei Maria despre care se spune că este făcătoare de minuni s-a întins pe zeci de metri, iar mulți nu au mai rezistat și au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au leșinat din cauza căldurii.

Cu toții vor să se închine la cea mai renumită icoană din țară, cea a Fecioarei Maria cu pruncul, veche de trei secole despre care se spune că a lăcrimat în anul 1699. Oamenii își pun toată încrederea în forța sa tămăduitoare.