MENIU

Patru obiceiuri simple care te scapă de curăţenia generală

Cu toţii avem acel prieten a cărui casă radiază de curăţenie de fiecare dată când îl vizităm. Mereu ne întrebăm cum de fiecare colţ de mobilă străluceşte, iar fiecare lucru e pus la locul său, în timp ce praful şi petele de calcar sunt doar o amintire urâtă. Timpul de care beneficiază este acelaşi în cazul amândurora: redus. Care e secretul? Curăţenia în trepte sau, mai bine zis, micile obiceiuri zilnice care te scutesc de curăţenia generală din weekend, notează The Huffington Post.

Iată patru obiceiuri care te pot ajuta să îţi păstrezi locuinţa curată în permanenţă:

1. Nu lăsa dezordinea să se instaleze

Covorul poate fi aspirat, gresia spălată şi praful şters, însă dacă hainele, genţile şi alte obiecte sunt arucate peste tot, nu vei avea impresia că în casă domneşte curăţenia. Dezordinea tinde să acapereze imaginea de curăţenie.

2. Nu lăsa pe mâine ce poţi face azi

Cei care au în permanenţă casa curată nu aşteaptă până când mizeria ajunge în tavan pentru a lua măsuri. Rutina poate fi benefică, în acest caz. Mai exact, mici gesturi precum aranjarea patului şi coverturii pe canapele, spălatul vaselor după terminarea mesei, trierea hainelor în dulap conduc la o imagine de ansamblu care sugerează ordinea.

3. Nu lăsa nimic murdar în urma ta

Ai mâncat, aruncat ceva pe jos sau pătat oglinda de la fard? Remediază imediat situaţia. Menţinând curăţenia pe suprafeţe mari, pe o perioadă cât mai îndelungată de timp, îţi va reduce din munca finală. În acest mod, curăţenia din weekend va decurge mult mai uşor şi vei avea de făcut doar mici retuşuri. 

4. Nu păstra lucruri inutile

Este greu să menţii curăţenia într-o casă unde obiectele vechi şi nefolositoare încă zac prin diferite colţuri. Organizarea este cheia, în această situaţie, iar departajarea lucrurilor inutile de cele necesare este benefică în orice moment. 


Mai multe articole despre:
obiceiuri curăţenie generală dezordine