MENIU

Patru militari români, răniți într-un atentat în Afganistan. Update: Care este starea lor

Militari români, răniți în Afganistan

Patru militari români care acţionează în cadrul misiunii „Resolute Support” din Afganistan au fost răniţi joi, 30 aprilie, în jurul orei 9.00, în urma exploziei unei maşini-capcană. Președintele Klaus Iohannis a trimis un mesaj pentru militarii răniți, în care afirmă că este alături de militarii răniți în Afganistan, cărora le dorește însănătoșire grabnică, și asigură că aceștia vor primi cele mai bune îngrijiri medicale.

Militarii executau o misiune de patrulare terestră, la aproximativ opt kilometri Sud-Est de Baza militară de la Kandahar.

În urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi au fost transportaţi la spitalul din Kandahar, unde se află internaţi în stare stabilă.

Cei patru militari surprinși de un atac cu o mașină capcană joi, în Afganistan, au suferit răni ușoare, a declarat joi, ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, aflat la Zalău la o ceremonie aniversară a două batalioane militare, potrivit Agerpres.

"Patru militari români care se aflau într-o misiune în zona aeroportului Kandahar au fost surprinși de un atac cu o mașină capcană. În urma acestui atac cei patru militari au fost răniți. Sigur, sunt răni mai ușoare. Sunt deja într-un spital militar și situația lor este stabilă. În funcție de evaluarea lor medicală care se face în momentul de față, vom hotărî dacă îi vom repatria sau își vor continua misiunea", a declarat Mircea Dușa, la Zalău la o ceremonia aniversară a două batalioane militare.

Care este starea răniților

"Plutonierul major Marius Sorin Diaconeasa şi caporalii clasa a III-a Valentin Ciolan-Uţă, Dan Cornel Crăciun şi Cristian Stoica au fost răniţi, în Afganistan, astăzi, 30 aprilie, în jurul orei 9.00 (ora României). În timpul executării unei misiuni de patrulare terestră, la aproximativ opt kilometri sud-est de Baza militară de la Kandahar, o maşină-capcană a explodat în apropierea militarilor români. Plutonierul major Marius Sorin Diaconeasa are 36 de ani şi este la a patra misiune în Afganistan, caporalul clasa a III-a Valentin Ciolan-Uţă are 28 de ani şi este la prima misiune în teatrul de operaţii, caporalul clasa a III-a Dan Cornel Crăciun are 27 de ani şi este la a doua misiune în Afganistan, iar caporalul clasa a III-a Cristian Stoica are 38 de ani şi este, de asemenea, la a doua misiune în acest teatru de operaţii.

În urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi au fost transportaţi la spitalul din Kandahar, unde se află internaţi în stare stabilă. Conducerea Ministerului Apărării Naţionale este alături de familiile militarilor şi urmăreşte cu atenţie evoluţia stării de sănătate a răniţilor", anunță un comunicat al MAPN.

Pe de altă parte, un mesaj a venit și de la șeful statului. Președintele Klaus Iohannis afirmă că este alături de militarii răniți în Afganistan, cărora le dorește însănătoșire grabnică, și asigură că aceștia vor primi cele mai bune îngrijiri medicale.

"Îmi îndrept gândurile către militarii noștri răniți în Afganistan. Sunt alături de ei în aceste momente de grea încercare și le doresc însănătoșire grabnică. Asigur familiile celor răniți că militarii noștri vor primi cele mai bune îngrijiri medicale", se arată în mesajul referitor la militarii răniți în Afganistan transmis, joi, de președintele Klaus Iohannis.

Patru militari români care acționează în cadrul misiunii 'Resolute Support' din Afganistan au fost răniți joi, în jurul orei 9,00, în explozia unei mașini-capcană, a anunțat Ministerul Apărării Naționale.

''Militarii executau o misiune de patrulare terestră, la aproximativ opt kilometri sud-est de Baza militară de la Kandahar. În urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor la fața locului și au fost transportați la spitalul din Kandahar, unde se află internați în stare stabilă'', a precizat sursa citată.

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a declarat că cei patru militari surprinși de un atac cu o mașină-capcană în Afganistan au suferit răni ușoare.

Mai multe articole despre:
Afganistan răniţi Kandahar militari români