MENIU

Patru medalii, dintre care una de aur, obținute de elevii români la Olimpiada Internațională de Geog

Lotul român la Olimpiada Internațională de Geografie

Lotul național olimpic, participant la a XII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Geografie, a repurtat un nou succes remarcabil la această competiție: patru medalii, dintre care una de aur, anunță Ministerul Educației.

Cei patru elevi participanți și-au trecut în palmarese o medalie de aur, două de argint și una de bronz, clasând România pe locul I în clasamentul general.

Olimpiada Internațională de Geografie s-a desfășurat în perioada 10-18 august, la Tver, Rusia, și a reunit 150 de concurenți din 40 de țări.

Astfel, Costin George Dobrin, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național “Mircea cel Bătrân” din Constanța, a cucerit medalia de aur.

Totodată, Elena Aura Amironesei, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național Iași, laureată cu argint și la ediția precedentă, și Sonia Adelina Șortan, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național “Decebal” din Deva, au obținut medaliile de argint.

Medalia de bronz i-a revenit Lorenei Davidel, clasa a XII-a din cadrul Colegiului Național “Nicu Gane” din Fălticeni.

Lotul olimpic și profesorii însoțitori, Mihaela Cornelia Fiscutean și Dorin Fiscutean de la Colegiul Național Iași, revin în țară astăzi, pe Aeroportul Internațional “Henri Coandă”.