MENIU

Patronul din România care îşi duce toţi cei 160 de angajaţi în vacanţă în Mauritius

<p>Concediu in Mauritius</p>
<p>Concediu in Mauritius</p>
<p>Concediu in Mauritius</p>
<p>Concediu in Mauritius</p>
<p>Concediu in Mauritius</p>
<p>Concediu in Mauritius</p>
<p>Concediu in Mauritius</p>
<p>Concediu in Mauritius</p>

Un patron din România face un lucru total neobişnuit pentru piaţa locală: le-a promis tuturor angajaţilor un concediu în Mauritius în această vară.

Simon Maurer a plecat din România în Germania, împreună cu familia sa, când avea 16 ani. 22 de ani mai târziu, a decis că ţara natală este locul perfect pentru a deveni antreprenor. A mizat pe provincie şi a vândut 2.100 de locuinţe pe timp de criză, scrie Business Magazin.

Maurer Imobiliare are în prezent 140 de angajaţi în Braşov, circa 20 la Sibiu şi aproximativ 500 în subantrepriză. Antreprenorul îşi numeşte angajaţii „colegi" şi îi consideră esenţiali pentru modul cum a evoluat afacerea sa.

„Pentru mine, fluctuaţia de personal ar fi cel mai dureros lucru ce s-ar putea întâmpla şi este aproape inexistentă în prezent în companie." Investeşte în pregătirea lor, în participări la training-uri, dar şi în vacanţe (anul acesta investeşte în asigurarea unui concediu în Mauritius pentru fiecare dintre angajaţi).

Simon Maurer crede, de altfel, că 80% din succesul său este garantat de modul cum gestionează relaţiile sociale. „Trebuie să ştii cum să vorbeşti cu fiecare om în parte astfel încât să se simtă bine lângă tine", spune omul de afaceri.

Un nou tip de concediu pentru angajații din România

Salariatii ar putea beneficia in viitor de un nou tip de concediu, durata acestuia urmand sa fie de pana la trei luni de zile, se arata intr-un proiect de act normativ lansat recent in dezbatere publica de catre Ministerul Muncii.

Angajatorii vor fi obligati sa il acorde la cererea persoanelor indreptatite, iar acestea vor primi lunar si o indemnizatie. Pe deasupra, perioada in care angajatii se vor afla in noul concediu va fi considerata vechime in munca.

Salariatii ar putea sa beneficieze de un concediu de acomodare pe durata perioadei in care li se va incredinta un copil in vederea adoptiei, conform unui proiect de lege lansat marti in dezbatere publica de catre Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (MMFPSPV).

Mai multe articole despre:
concediu patron Mauritius vacanţă angajaţi