MENIU

Patronatele din transporturi acuză ASF de tertipuri la calculul RCA

<p>Seful ASF</p>

Patronatele din transporturile rutiere acuză Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) că ar recurge din nou la "înșelăciuni" și că a scos din formula de calcul a primei maxime RCA marja de profit și a adăugat un coeficient cu o definiție ambiguă.

Patronatele din transporturile rutiere - UNTRR, FORT, APULUM, APTE 2002 – reclamă faptul că Autoritatea de Supraveghere Financiară recurge din nou la tertipuri în stabilirea tarifelor RCA aplicabile pe perioada de plafonare de 6 luni conform prevederilor OUG 54/2016.

"După ce la întâlnirea avută săptămâna trecută cu transportatorii rutieri, ASF a prezentat modalitatea de calcul a tarifului de primă maxim, acceptată de ambele părți, în proiectul de normă aprobat de Consiliul ASF a fost inclus un nou termen „Delta", cu o definiție ambiguă, de neînțeles, susceptibil pentru creșterea tarifului în mod necontrolabil. Încă o dată se dovedește că ASF nu este un partener serios de discuții și folosește stratageme incorecte prin care calculează tarifele în favoarea asigurătorilor adâncind criza din piața RCA", se spune într-un comunicat al UNTRR.

Transportatorii spun că șefii ASF s-au angajat la abordarea problemei tarifelor maximale cu o totală transparență față de transportatori, însă practicile rămân aceleași și se perpetuează atitudinea de protejare a intereselor asiguratorilor în dauna clienților asigurați.

Totodată, patronatele din transporturile rutiere - UNTRR, FORT, APULUM, APTE 2002 consideră că este mult mai util ca legislativul să își concentreze eforturile pentru ca Ordonanța de Urgență să producă efecte, plafonând tarifele la un nivel maximal pentru o perioadă de minim 6 luni, urmând ca în această perioadă de scădere a presiunii tarifelor, noul Parlament ales în decembrie să continue elaborarea noii legi RCA care va produce efecte la finalul perioadei de aplicare a OUG 54/2016.

Mai multe articole despre:
transporturi ASF