MENIU

Patriarhul Kiril: Soldații ruși uciși în Ucraina vor fi spălați de toate păcatele

Patriarhul Kirill / Sursa foto: Profi Media

La câteva zile după ce Vladimir Putin a anunțat prima mobilizare în țară de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, șeful Bisericii Ortodoxe Ruse a afirmat că soldații ruși care vor muri în războiul din Ucraina vor fi spălați de toate păcatele lor.

Patriarhul Kirill este un aliat fidel al președintelui rus. El și-a exprimat deja sprijinul pentru intervenția militară în Ucraina, a criticat oponenții războiului și i-a invitat pe ruși să fie solidari cu Kremlinul, potrivit Le Monde.

„Biserica se roagă ca această bătălie să se încheie cât mai repede, astfel încât cât mai puțini frați să se omoare între ei în acest război fratricid”, a spus Kiril, în vârstă de 75 de ani, în prima sa predică de duminică de la ordinul de mobilizare. „Dar, în același timp, Biserica își dă seama că, dacă cineva, mânat de simțul datoriei și de nevoia de a-și onora jurământul (…), moare în îndeplinirea acestei îndatoriri, atunci (…) se va fi sacrificat pentru alții. Și astfel credem că acest sacrificiu spală toate păcatele pe care o persoană le-a comis”, a adăugat el.

Mai multe articole despre:
kirill patriarhul kirill rusia razboi ucraina