MENIU

Patriarhul Kiril: Rusia este o putere iubitoare de pace, ne înarmăm ca să ne apărăm

Patriarhul Kiril al Moscovei și Vladimir Putin / Foto: Profi Media

Kiril, patriarhul Moscovei și al tuturor rușilor, a transmis un nou mesaj Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, după ce aceasta a anunțat separarea de Moscova. Într-o declarație care amintește mai mult de tonul propagandei de la Kremlin, Kiril afirmă că Rusia este o națiune iubitoare de pace, silită să recurgă la forța militară doar pentru a se apăra. 

"Suntem o putere pacifistă și asta în special pentru că noi am primit cele mai teribile lovituri în timpul celui De-al Doilea Război Mondial, care a devenit pentru noi Marele Război Patriotic. Ne-am vaccinat contra tuturor aventurilor militare ale Vestului, împotriva oricărei abilități de a fi agresivi", a transmis Kiril, citat de agenția Nexta.

Reacția vine după ce conducătorii Bisericilor ortodoxe ucrainene afiliate Bisericii ortodoxe ruse au anunțat că taie legăturile cu Patriarhia rusă din cauza invadării Ucrainei.

În comunicat se spunea clar că Biserica ucraineană nu e de acord cu poziția Patriarhului Kiril al Moscovei față de invazie și de faptul că s-a pronunțat în favoarea războiului.