MENIU

Patriarhul Daniel, mesaj surprinzător: "În contextul lumii de astăzi, frământată de neînțelegeri.."

<p>Preafericitul Daniel</p>

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj surprinzător, joi seară, în care condamnă "patimile egoiste ca abuzul de putere și de profit material fără limite" și vorbește despre "contextul lumii de astăzi, frământată de neînțelegeri și războaie".

Patriarhul Daniel a făcut un "îndemn la rugăciune" în care spune că "avem nevoie mai mult ca oricând de făcători de pace" pentru conflictele dintre oameni, din societate sau intre popoare. Mesajul a fost postat joi seara pe pagina de Facebook a Agentiei de presa a Patriarhiei Romane, Basilica.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat anterior că "poziția Patriarhiei față de contextul social actual, din nefericire din ce în ce mai tensionat, este una de reală îngrijorare și în același timp una subînțeles favorabilă valorilor statutului de drept în care dreptatea și pacea socială sunt și trebuie să rămână esențiale", potrivit Hotnews.ro.

"În contextul lumii de astăzi, frământată de neînțelegeri și războaie, avem nevoie mai mult ca oricând de făcători de pace, adică de toți aceia care pot preveni sau aplana conflictele între oameni, în societate sau între popoare. Adesea există violență și tulburare și pentru că oamenii nu mai adună în sufletul lor pacea care vine de la Dumnezeu și care pacifică patimile egoiste ca abuzul de putere și de profit material fără limite. Să ne rugăm mai intens lui Dumnezeu, Maicii Domnului și tuturor sfinților care au fost făcători de pace să aducă pace, ocrotire și armonie în familie, în societate și, mai ales, între popoare în lumea de astăzi", a scris Patriarhul Daniel pe pagina de Facebook.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Banescu, a declarat joi pentru HotNews.ro că "poziția Patriarhiei față de contextul social actual, din nefericire din ce în ce mai tensionat, este una de reală îngrijorare și în același timp una subînțeles favorabilă valorilor statutului de drept în care dreptatea și pacea socială sunt și trebuie să rămână esențiale".

"Biserica promovează constant cultura dialogului și civilizația morală a Decalogului", a mai spus Vasile Banescu.

Mai multe articole despre:
patriarhul Daniel