MENIU

Pastilele care scad febra ne fac mai contagioşi

Medicamentele administrate pentru a reduce febra în caz de gripă ar putea creşte contagiozitatea, este concluzia unui studiu recent.

Pentru a scădea riscul de a transmite gripa celor din jur, ar trebui evitate medicamentele pentru scăderea febrei. Administrarea de aspirină, paracetamol sau de ibuprofen creşte cantitatea de virus în corp, prin urmare persoana afectată devine mai contagioasă.

Concluzia aparţine oamenilor de ştiinţă de la Universitatea McMaster din Canada. Specialiştii au realizat un model matematic, din care rezultă că suprimarea febrei creşte cu 5% cazurile de gripă.

„Când au gripă, oamenii au tendinţa să ia medicamente pentru a scăpa de febră. Problema este însă că acest lucru se face în detrimentul celor din jurul nostru, care pot fi contaminaţi mai uşor. Febra ajută la combaterea virusurilor şi, implict, scade riscul de transmitere a acestora, în timp ce medicamentele opresc acest proces, crescând contagiozitatea. Febra este un mecanism de apărare care ne protejează atât pe noi, cât şi pe ceilalţi“, explică profesorul David Earn, coordonatorul cercetării.

Continuare pe clicksantate.ro

Mai multe articole despre:
medicamente gripa febră pastile