MENIU

PAȘTE 2015. Cele mai tari filme din istorie despre creștinisim

PAȘTE 2015. De-a lungul timpului, arta filmului a revenit periodic asupra evenimentelor marcate de Sărbătorile Pascale. Câteva dintre producţiile inspirate de motivele creştine şi care au încântat generaţii întregi de spectatori le puteţi revedea oricând.

PAȘTE 2015. O temă recurentă de la începutul cinematografului ISTORIE. La numai câţiva ani de la realizarea primelor filme, o companie britanică punea în circulaţie "The Horitz Passion Play” („Piesa Patimile de la Horitz”). Era numai o adaptare pentru ecran a unei piese de teatru pe care o jucau locuitorii din localitatea montană Horitz din Boemia, cărui costuri de producţie s-au ridicat în 1897 la 10.000 de dolari.

PAȘTE 2015. Prima superproducţie rămasă ca un moment esenţial în istoria cinematografului care folosea Noul Testament pentru realizarea artistică datează din 1916. D.W. Griffith lansa "Intoleranţă”, un film împărţit în patru secvenţe, fiecare dintre ele concentrându-se asupra unui moment în care fenomenul din titlu se făcea simţit: Babilon, Ierusalimul lui Iisus, Franţa medievală şi Statele Unite de la începutul secolului XX.
 
Mai multe, pe ziarulring.ro.