MENIU

Pasajele rutiere din București, capcane mortale pentru șoferi - Piața Unirii, la un pas să cadă în Dâmbovița

Pasajele rutiere din București, capcane mortale pentru șoferi - Piața Unirii, la un pas să cadă în Dâmbovița

Pasajele rutiere din Capitală sunt capcane mortale pentru șoferi. În unele din ele bucăți mari de tencuială din pereți stau să cadă, în timp ce altele au structura de rezistență compromisă total. În Pasajul Lujerului, de exemplu, în ultimele luni, au picat foarte multe plăci de pe pereți. Iar autoritățile nu s-au grăbit să le înlocuiască. Și în Pasajul Unirii, traficul a fost restricționat, în urmă cu o lună, pentru ca angajații de la Administrația Străzilor să decoperteze bucățile care stăteau să se prabusească pe mașini. 

Pasajele Victoriei, Lujerului, Mărășești, Muncii și Obor au fost construite la finalul anilor 80 și, de atunci, majoritatea nu au trecut printr-o reparație capitală. În cei peste 30 de ani, structura de rezistență a fost puternic afectată de vehiculele grele care trec zilnic pe aici.

Bucureștenii se plâng că atunci când plouă „se fac multe bălți și pereții arată foarte degradați, nu numai la pasaje” și sunt revoltați de starea proastă a pasajelor rutiere și de lipsa investițiilor.

„Trebuie să se facă pentru siguranța noastră, cârpim sau mai degrabem închidem și refacem? Închidem și refacem, cârpim nu e bine”, spune un bărbat.

Un altul reclamă lipsa investițiilor: „Absolut toate (pasajele - n.red.). Nu s-a făcut mai nimic”.

Un ultim incident într-un pasaj subteran din Capitală a avut loc în cel de la Unirii. Problemele au apărut pentru că, în urmă cu aproximativ o lună, o placă de granit a s-a desprins și a căzut direct pe carosabil, transmite Realitatea PLUS. Pe de altă parte, cu pasajul de la Unirea sunt probleme de fiecare dată când plouă torențial în Capitală.

Gabriela Firea, fostul edil-șef și actual ministru al Familiei, îl acuză pe primar general al Capitalei, Nicușor Dan, că nu a făcut nimic ca să consolideze zona. De altfel, întreaga Piață a Unirii riscă să se scufunde în râul Dâmbovița care traversează zona prin canalele subterane.

„Atât Pasajul Unirii cât și alte mari lucrări de infrastructură din București nu au avut o întreținere de care au nevoie. Vrem sa facem asta, dar ne trebuie bani”, spunea Nicușor Dan la începutul lunii decembrie, cu prilejul prezentării bilanțului anului la Primărie.