MENIU

Parlamentul va ancheta ANRE în legătură cu scumpirea energiei. Cine face parte din comisie

Camera Deputaților și Senatul au decis, miercuri, în ședință comună, constituirea Comisiei parlamentare de anchetă privind activitatea Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), potrivit Agerpres

Comisia de anchetă, propusă de parlamentarii PSD, urmează să verifice cum au fost transpuse în legislația secundară obligațiile ce decurg din legea energiei electrice și a gazelor naturale, dar și modul în care aceasta a influențat modificarea prețului energiei la consumatorul final.

Comisia va verifica și modul în care a fost asigurat un mediu concurențial eficient, transparent și nediscriminatoriu în funcționarea piețelor de energie electrică, gaze naturale, energie regenerabilă și certificate verzi, precum și modul în care a fost asigurată protecția consumatorului final și sprijinirea clienților vulnerabili.

Comisia va fi compusă din parlamentarii: Gheorghe Marin, Radu Ștefan Oprea, Miron Alexandru Smarandache, Marius Bota, Dumitru Chiriță, Iulian Iancu și Laurențiu Nistor.

Pe 12 septembrie, președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că este nevoie de înființarea unei comisii de anchetă în legătură cu prețul de la energie din ultima perioadă. 

Mai multe articole despre:
null