MENIU

Comisiile juridice ale Parlamentului propun plenului revocarea din funcţie a Avocatului Poporului - Parlamentarii PSD şi AUR au părăsit şedinţa

Parlament

Parlamentarii PSD şi AUR au părăsit, marţi, şedinţa Comisiilor juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului în care se discută rapoartele privind activitatea Avocatului Poporului pe anii 2019 şi 2020. Ulterior, comisiile juridice ale Parlamentului au decis să propună plenului reunit revocarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului.

„Comisiile juridice din Camera Deputaţilor şi Senat au hotărât astăzi să propună plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului revocarea din funcţie a Avocatului Poporului. Renate Weber trebuie să plece după ce în ultimul an a îngreunat combaterea pandemiei COVID-19 şi a declanşat mecanismul naţional privind prevenirea torturii, ce a dus la punerea sub monitorizare a mai multor spitale şi centre de carantinare de pe întregul teritoriu naţional. Tot ea şi-a folosit funcţia în interes personal în încercarea de a-şi păstra pensia specială prin contestarea la CCR a legislaţiei de eliminare a unor astfel de pensii”, a anunţat deputatul USR PLUS - Andrei Lupu, membru în Comisia juridică.
 
Parlamentarii PSD şi AUR au părăsit şedinţa

„Având în vedere faptul că această şedinţă a comisiilor comune a fost una care s-a întâmplat peste noapte, fără a avea timpul necesar pentru a analiza aceste rapoarte atât de complexe şi detaliate şi a ne face o imagine corectă asupra activităţii instituţiilor vizate a fi audiate astăzi, grupurile reunite ale PSD se retrag de la dezbateri şi de la acest simulacru de şedinţă comună, pentru că noi ştim care va fi rezultatul.

Vreţi să schimbaţi Avocatul Poporului pentru că a avut dreptate de foarte multe ori, dreptate dată de Curtea Constituţională", a transmis social-democratul Nicuşor Halici, la începutul reuniunii.

Şi reprezentanţii AUR au anunţat că se retrag de la această şedinţă, potrivit AGERPRES.

Mai multe articole despre:
parlamentari psd aur avocatul poporului