MENIU

PARLAMENTARII care refuză VACCINAREA vor fi penalizați! Ce pățesc aceștia si în ce țară se întâmplă

Parlamentarii care nu se vaccinează nu vor mai putea vota în Letonia

Parlamentul Letoniei a votat vineri retragarea dreptului de vot al parlamentarilor care refuză să se vaccineze anti-Covid. Totodată, aceștia vor fi și interziși în plen.

Letonia, țară care are una dintre cele mai scăzute rate ale vaccinării anti-Covid din Uniunea Europeană, a fost primul stat al blocului comunitar care a reintrodus carantina în această toamnă, după ce o creștere vertiginoasă a infecțiilor cu coronavirusul a amenințat să îi copleșească sistemul sanitar.

Restricțiile impuse parlamentarilor ce refuză să se vaccineze,  includ penalități salariale, restrângerea dreptului de a vota și a de fi prezenți în plen. Regulile urmează să intre în vigoare de luni și vor dura până la jumătatea lui 2022.

Televiziunea de stat de la Riga a relatat că 9 parlamentari au respins vaccinarea anti-Covid.

Janis Rancans, inițiatorul proiectului legislativ, a declarat că măsura este necesară pentru a promova încrederea populației în politicile de combatere a pandemiei luate de autorități.

Letonia, țară cu o populație de aproximativ 1,9 milioane de locuitori, a înregistrat 237.765 de infecțîi cu coronavirusul și 3.646 de decese cauzate de COVID-19 de la izbucnirea pandemiei.

Mai multe articole despre:
extern vot plen parlamentari