MENIU

Parlamentarii AUR sunt printre cei mai săraci aleși. Un deputat din partidul lui Simion a trăit doar din jocuri de noroc

Ciprian Ciubuc

Câștiguri la loto sau jocuri de noroc și un venit de doar 200 de lei pe lună. Așa a trăit un membru AUR până să ajungă deputat. Potrivit declarațiilor de avere, aleșii Alianței pentru Unirea României sunt printre cei mai săraci parlamentari. Nu toți, însă. Unii se laudă cu case de mii de metri pătrați și pensii speciale. 

Deputatul AUR - Ciprian Ciubuc susține că anul trecut a trăit cu aproape 200 de lei pe lună. Potrivit declarației sale de avere, în 2021 a câștigat doar 1.500 de lei la o casă de pariuri și 980 de lei din chirie la o asociație agricolă. După preluarea mandatului, la sfârșitul lui decembrie a încasat puțin peste 4 mii de lei. La această sumă se adaugă și o alocație de stat de 4.440 de lei. Ciubuc și-a trecut în declarația de avere și verigheta, care valoreaza 1200 de lei, un autoturism, două case și un teren de 6 mii metri pătrați moștenite în Republica Moldova.

Daniel Rusu, un alt deputat AUR, se laudă cu mai multe case de mii de metri pătrați. Potrivit declarației de avere, are o casă de locuit de 1400 de metri pătrați, una de aproape 2.000 de metri pătrați și o casă de vacanță de aproape 5.500. În plus, mai deține un vestiar cât zece apartamente mari și mai multe terenuri. Potrivit CV-ului, Daniel Rusu a ajuns din șomer direct primar de comună, funcție care i-a adus în 2019 un venit de aproximativ 65 de mii de lei. El a reușit să facă datorii de 30 de mii de euro.

Deputatul Badiu Georgel este unul dintre parlamentarii bogați din AUR. Pensionar MAI, el a încasat în 2019, lunar, circa 7.000 de lei pensie. Deține un apartament în Focșani și o casă de locuit de 154 de metri pătrați, un teren de 1200 și 3 mașini. În 2019 a reușit să facă economii de 52 de mii de lei.

Mai multe articole despre:
aur deputati avere