MENIU

Părinţii sunt disperaţi: MATEMATICA de clasa a V-a, prea grea. Tu poţi să rezolvi problemele?

Foarte mulţi părinţi şi foarte mulţi copii se plâng de nivelul mult prea ridicat la matematica de clasa a V-a.

„Clasa a V-a va fi o mare provocare pentru toată lumea. Noi, ca dascăli, am avut parte de o formare iniţială monodisciplinară, iar această abordare integrată care ni se cere acum este un lucru dificil pentru fiecare dintre noi...”, a precizat Camelia Tabără, inspectorul şcolar general al ISJ Bistriţa-Năsăud.

Spre deosebire de anii trecuţi, şi profesorii care predau acum la ciclul gimnazial se vor confrunta cu o mare provocare – lecţia în contextul noilor programe de clasa a V-a, notează bistriteanul.ro.

Foarte mulţi părinţi şi foarte mulţi copii se plâng de nivelul mult prea ridicat al predării acestor discipline fundamentale şi de interes, la nivel de clasa a V-a... Vom avea întâlniri şi cercuri pedagogice şi vom monitoriza extrem de atent modul în care se implementează această nouă abordare", a precizat Camelia Tabără. 

Exemple probleme de clasa a V-a

1. Într-o urnă sunt 15 bile albe, 12 bile negre şi 25 de bile roşii. Care este numărul minim de bile pe care trebuie să le scoatem pentru a fi siguri că am scos 5 bile de aceeaşi culoare?

2. Într-un bloc sunt 39 de apartamente cu 4 şi 3 camere. Câte apartamente sunt de fiecare tip ştiind că în total sunt 141 de camere?

 

Mai multe articole despre:
matematică probleme matematică