MENIU

Părintele Cleopa. Când va veni Apocalipsa? Previziunile care îți dau fiori

Părintele Ilie Cleopa, cunoscut predicator al Moldovei, era unui dintre monahii căutați de credincioși pentru sfaturile sale duhovnicești. Acesta a predicat la Mănăstirea Sihăstria din județul Neamț.

Tema despre sfârșitul lumii este tratată de părintele Cleopa în două volume intitulate ”Convorbiri duhovnicești”, apărute în anii 1984 și 1988.

”Spun Sfinții Părinți că pentru patru pricini trebuie să fie sfârșitul lumii.

  • – ca sa se arate dreptatea lui Dumnezeu in toata desavarsirea ei;
  • – ca sa se arate nedreptatea oamenilor fata de poruncile lui Dumnezeu;
  • – sa se pedepseasca pacatele si faradelegile lumii de la intemeierea ei pana la sfarsitul veacurilor
  • – ca sa se rasplateasca faptele bune ale dreptilor pe masura credintei si a rabdarii lor”, explică părintele Cleopa întrebării de ce trebuie să fie sfârșitul lumii.

Duhovnicul mai spune ca nimeni nu stie cand va fi sfarsitul lumii, aceasta fiind „o mare taina a lui Dumnezeu”. Cu toate acestea, evenimentul va fi precedat de „semne intre oameni, pe pamant si in univers, care vor prevesti apropierea venirii Lui Hristos. Dupa aceste semne vom cunoaste cat de aproape este venirea Domnului la judecata”. „Nu va fi distrusa lumea materiala, pamantul si intreg universul, ci numai se va reinnoi, se va curati, dupa care «va fi cer nou si pamant nou»( Apocalipsa 21, 1).

Este pacat sa credem ca Dumnezeu va distruge definitiv zidirea Lui pe care a facut-o cu mainile Sale si a zis «ca este buna foarte». Sfintii Parinti au hotarat si ei ca «cine va zice ca la sfarsitul lumii va fi distrus desavarsit pamantul si universul – care este zidirea lui Dumnezeu – sa fie anatema»”, mai arata Ilie Cleopa in Convorbirea a opta, potrivit bzi.ro.