MENIU

Părinții adoptivi ai Sorinei amenință România cu un proces la CEDO din cauza procurorului general

Familia Săcărin, părinții adoptivi ai fetiței din Mehedinți, spun că solicitările procurorului general al României, Bogdan Licu, sunt neîntemeiate și vor lua în calcul să dea în judecată statul român la CEDO.

Părinții adoptivi ai Sorinei amenință România cu un proces la CEDO din cauza procurorului general. „Este greu sa spun ce se va întâmpla, dar cred că toată treaba asta se va termina la CEDO. Oamenii politici folosesc niste pârghii care nu își au rostul. Avem toate documentele necesare, inclusiv acordul SUA pentru adopție, și acum vine un procuror general să spună să nu plece din țară”, a declarat tatăl adoptiv al Sorinei, Gabriel Săcărin, pentru Libertatea.


„În ce bază face aceste solicitări, ce motive? Sunt hărțuit de jumătate din populația țări… E incredibil. Am anunțat Ambasada SUA, cred că va ieși un scandal diplomatic”, a adăugat el.

Parchetul General cere Curții de Apel Craiova revizuirea deciziei definitive de adopție internațională a Sorinei, fetița adoptată de o familie de români stabilită în SUA, și, în același timp, suspendarea executării acestei hotărâri.

Totodată, instituția a făcut și o cerere de ordonanță președințială pentru a interzice părinților adoptivi plecarea din România împreună cu Sorina, până la administrarea probelor din dosarele penale deschise deja. Fetița a fost luată cu mascaţii vineri din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, județul Mehedinți, după ce a fost adoptată legal de o familie din Statele Unite.

Cazul a stârnit un scandal în toată țara, după ce ea a fost filmată în timp ce e luată cu forța. Acum, Sorina se află alături de familia adoptivă, care în ultimele zile a făcut publice mai multe imagini care arată că fetița se simte bine lângă părinții adoptivi.

Mai multe articole despre:
proces CEDO cazul sorina parintii adoptivi