MENIU

Parchetul analizează situația ministrului Sănătății, aflat în centrul unui imens scandal

Cazul ministrului Sănătății, Victor Costache, ajunge la procurori, a informat Realitatea Plus.

Parchetul analizează situația ministrului Sănătății, Victor Costache, care este în centrul unui imens scandal.

În schimb, premierul Ludovic Orban îl apără pe Victor Costache, după ce jurnaliștii au scris că este plătit de un spital privat, deși este ministru al Sănătății. Orban susține că Victor Costache operează numai în weekend și nu vede niciun fel de conflict de interese. Realitatea PLUS a solicitat un punct de vedere de la Agenția Națională de Integritate însă nu a fost comunicat până acum.

Scandalul a început după ce libertatea.ro a dezvăluit că ministrul Sănătății, Victor Costache, este plătit de o clinică privată. În luna noiembrie a anului trecut, ministrul Costache a introdus trei clinici private, printre care și cea unde are contract, în modificarea unor ordine de ministru care stabileau finanțarea pe bani publici a mai multor programe!

Potrivit contractului, salariul de bază lunar brut este de 20.512 lei, a informat Realitatea Plus.

Contactat de jurnaliști, ministrul Sănătății a ținut să precizeze că aceasta este "O campanie dusă de comunistoizii care vor să blocheze reforma Sănătății. Când am reformat rezidențiatul, a fost o campanie în alt ziar, i-am dat atunci în judecată, la fel o să-i dăm și pe ăștia în judecată".

Mai multe articole despre:
ministrul sanatatii victor costache parchet