MENIU

Se scumpește parcarea în București! Tariful pe oră crește cu 60%

Parcarea în Bucuresti, mai scumpa
Tarife de parcare

Tarifele orare de parcare în Capitală se vor scumpi începând cu 1 iunie, potrivit unui proiect care ar putea fi adoptat de Consiliul General miercuri, 28 martie. Este vorba de parcarea administrată de primărie, unde tariful era de 1,5 lei pe oră până acum.

Potrivit proiectului, se va delega gestiunea serviciului public de administrare a parcajelor aparţinând domeniului public sau domeniului privat al municipiului Bucureşti către Compania Municipală Parking SA, una dintre firmele municipale înființate de Gabriela Firea.

Realitatea.net a scris deja că bucureștenii vor plăti bani în plus pentru serviciile realizate de cele 22 de companii municipale. Citește: Cum sunt "topiți" banii bucureștenilor în cele 22 de companii municipale ale Gabrielei Firea

Proiectul de față prevede următoarele tarife pentru locurile de parcare special amenajate:

- 2,5 lei/oră, TVA inclus - tarif unic de luni până vineri în intervalul orar 06,01-19,00, cu extindere în zonele unde numărul de vizitatori este mare. Până acum, tariful de parcare era de 1,5 lei/h - scumpirea este de 66%.

- 1,5 lei/oră, TVA inclus - în zilele săptămânii, în intervalul ora 19,01-06,00 (în zonele unde nu se aplică extinderea de mai sus). (Până acum, nu se plătea parcarea după ora 19.00- n.r).

- 5 lei/oră, TVA inclus - de luni până vineri în intervalul orar 6,01-19,00 pentru locurile de parcare rezervate şi achitate în avans în baza unui contract

- 80 lei/lună + TVA - tarif preferenţial pentru riverani.

Tariful pentru serviciul de blocare/deblocare a autovehiculelor va fi de 200 lei/bucată + TVA.

Contractul va avea o valabilitate de patru ani.

Ce mai prevede proiectul:  vor fi delegate administrarea parcajelor - amenajarea, dotarea şi exploatarea acestora; ridicarea/blocarea autovehiculelor care staţionează neregulamentar în parcaj; încasarea tarifelor serviciului; gestionarea contractelor pentru folosirea locurilor de parcare rezervate; construcţia şi înfiinţarea de parcaje noi.

Nu vor face obiectul contractului parcajele amenajate pe terenurile proprietate privată a persoanelor fizice şi juridice şi nici parcajele publice de reşedinţă sau parcajele de reşedinţă administrate de primăriile de sector. Delegatul va avea obligaţia de a plăti delegatarului o redevenţă anuală reprezentând 10% din profitul net. Delegatarul va avea obligaţia să verifice periodic calitatea serviciului prestat.

Ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Capitalei din 28 martie cuprinde nouă proiecte de hotărâre în baza cărora servicii precum administrarea parcajelor, managementul traficului, întreţinerea arterelor de circulaţie sau a spaţiilor verzi vor fi delegate companiilor municipale.