MENIU

Paradă mai „specială”, în Bacău. În ce au defilat costumați oameni prezenți la eveniment (VIDEO)

Tradiții modificate după „ultima modă”. Foto/Captură video

Tradiționala paradă a mascaților din Berzunți, județul Bacău, a devenit o scenetă aspru criticată. Oamenii s-au costumat în ruși și au defilat cu rachete sau bombe atomice de jucărie. Publicul s-a amuzat copios atunci când personajul Putin a făcut îndemnuri la viol în plugușor, moment taxat dur în mediul online.

Mașini cu Z-ul rusesc inscripționat și decorate cu o bombă atomică, tractoare transformate în tancuri și dialoguri între Putin și Zelenski - toate acestea au fost incluse într-o scenetă care au făcut deliciul publicului din Bacău. „Plugușorul” lui Vladimir Putin a primit aplauze, în ciuda mesajului care instiga la violență.

 „De prin munți și de prin văi, să vină toți rușii mei, cu câte-o bombă la ei! Câte-o bombă, o cătușă, să nu stea ca proștii la ușă! Dărâmați tot ce vedeți, violați tot ce prindeți! Cotropiți în goana mare să mutăm din nou hotare”. 

Iar personajul Zelenski a avut un răspuns pe măsură:

 „Putin, ascultă bine! Gluma la mine nu ține. Tu umbli numa cu minciuna/că acum îți înfund gura. Să-ți intre mintea la loc/Eu nu sunt un sărăntoc. eu sunt prieten cu francezul, mai nou si cu chinezul. Europa e cu mine/Ține-ți pantalonii bine!”


Deși spectatorii s-au distrat, din comentariile de pe Facebook reiese că momentul a fost aspru criticat în mediul online. „Au transformat un obicei într-o propagandă scârboasă. Duceți-vă la Putin cu spectacolul ăsta de prost gust!”, a scris o utilizatoare.

În ciuda criticilor, autoritățile locale spun că aceasta este tradiția la Berzunți, ca sceneta de la parada de Anul Nou să se refere la situația actuală din țară sau din lume. Chiar și primarul localității, Ștefan Tifan, a luat parte la eveniment. Conform presei locale, în pandemie, scenetele au făcut trimitere la medici, asistenți, vaccin etc. 

Mai multe articole despre:
parada bacau rusia rusi bomba atomica hartie