MENIU

Papa Francisc, la spital. Cu ce probleme de sănătate se confruntă Suveranul

Papa Francisc, la spital. Cu ce probleme de sănătate se confruntă Suveranul

Noi motive de îngrijorare pentru Papa Francisc. Şeful Bisericii Catolice a ajuns la spital, acolo unde medicii i-au injectat antibiotic intravenos din cauza unei inflamaţii a plămânilor. Din această cauză, el nu a putut oficia ieri liturghia în faţa credincioşilor adunaţi în Piaţa Sfântului Petru. Astăzi, Suveranul Pontif l-a primit la Vatican pe preşedintele Paraguayului şi a apărut vesel în faţa camerelor de filmat. 

Papa Francisc suferă de o inflamație a plămânilor și se află într-o stare "bună și stabilă", primind un tratament intravenos cu antibiotice. Își va limita activitățile în următoarele zile pentru a-și conserva forțele, a anunțat luni Vaticanul, potrivit Reuters.

Purtătorul de cuvânt Matteo Bruni a precizat, într-un comunicat, că o tomografie computerizată efectuată sâmbătă la un spital din Roma a exclus pneumonia, dar a detectat o inflamație la plămâni care i-a provocat dificultăți de respirație. "Starea papei este bună și stabilă, nu are febră și starea sa respiratorie se îmbunătățește considerabil", a spus Bruni.

"Pentru a facilita recuperarea Papei, unele angajamente importante care erau programate pentru aceste zile au fost amânate pentru ca el să își poată dedica timpul și energia recuperării". Bruni a adăugat că Francisc va continua să îndeplinească sarcini „mai ușoare”, instituționale, dacă starea sa o va permite.

Mai multe articole despre:
papa francisc spital