MENIU

Papa Francisc, în prima vizită internațională după operația la colon - Suveranul Pontif, pelerinaj la Budapesta și Bratislava

Papa Francisc Foto: VaticanNews.va

Papa Francisc ajunge astăzi la Budapesta, în prima sa vizită externă după operația suferită la colon. În capitala Ungariei se desfîșoară Congresului Euharistic Internațional. Suveranul Pontif are programată și o întâlnire scurtă cu premierul Viktor Orban. Nu se știe însă dacă întrevederea va avea loc, după poziția anti-imigraționistă a liderului ungar. După vizita la Budapesta, Papa ajunge în Slovacia.

Este de așteptat ca întâlnirea să fie marcată din nou de diferențele de opinie dintre liderul Bisericii Catolice și șeful guvernului ungar, mai ales în ce privește naționalismul și politicile anti-imigranți ale lui Orban, relatează presa internațională.

La Budapesta au loc alte două întâlniri semnificative și cele două discursuri ale papei: cu episcopii catolici și, succesiv, cu reprezentanții Consiliului ecumenic al Bisericilor și ai Comunității ebraice din țara vecină. Momentul culminant al vizitei la Budapesta îl reprezintă Sfânta Liturghie solemnă de încheiere a celui de-al 52-lea Congres Euharistic Internațional, organizată în Piața Eroilor din Budapesta, unde papa prezintă omilia celebrării euharistice și conduce rugăciunea ”Îngerul Domnului”, informează VaticanNews.va.

După vizita scurtă în Ungaria, Papa merge pentru trei zile în Slovacia, unde se va întâlni cu membri ai comunității evreiești și ai comunității rome. Plecarea din Budapesta are loc duminică, în jurul orei 14.30.

Este prima călătorie internațională a Papei Francisc după intervenția chirurgicală. A fost operat la începutul lunii iulie pentru tratarea unei inflamații la colon. Într-o operație de trei ore, Papei i-a fost îndepărtat jumătate din colon, după ce a fost supus unei anestezii generale.