MENIU

Papa Francisc avertizează: „Războiul revine în Europa în momentul dispariţiei generaţiei care l-a trait”

Papa Francisc / Foto: VaticanNews.va

Papa Francisc a declarat marţi că "nu întâmplător războiul revine în Europa, într-un moment în care generaţia care l-a trăit în secolul trecut dispare", în mesajul pentru ziua pe care Biserica Catolică o dedică bunicilor şi persoanelor în vârstă, prezentat marţi.

„Lumea se confruntă cu vremuri grele, marcate la început de furtuna intempestivă a pandemiei, iar apoi de un război care afectează pacea şi dezvoltarea globală. Nu este întâmplător că războiul revine în Europa, într-un moment în care generaţia care l-a trăit în secolul trecut dispare", a explicat papa Francisc, relatează EFE.

În faţa acestei situaţii, el a făcut apel "la o schimbare profundă care să demilitarizeze inimile şi să permită ca fiecare să recunoască în celălalt un frate".

Papa a cerut bunicilor şi celor în vârstă să-i înveţe pe bărbaţii şi femeile din zilele noastre să-i privească pe ceilalţi cu aceeaşi privire înţelegătoare şi gingaşă cu care îşi privesc nepoţii".

„Să-i aducem în inimile noastre pe copiii din Ucraina, Afganistan, Sudanul de Sud", a îndemnat el în mesajul său pentru ziua care va fi sărbătorită pe 24 iulie.

Papa a profitat totodată de prilej pentru a condamna aşa numita cultură a excluderii, conform căreia "bătrânii nu ne mai preocupă şi că este bine să-i ţii cât mai departe, mai bine între ei şi în instituţii unde sunt îngrijiţi de alţii, evitând astfel să mai avem grija lor".

Mai multe articole despre:
Papa Francisc razboi