MENIU

Papa Francisc a răbufnit după ce o femeie i-a adus un câine pentru binecuvântare: „Mulţi copii sunt flămânzi şi tu îmi aduci ..."

Papa Francisc a răbufnit după ce o femeie i-a adus un câine pentru binecuvântare

Papa Francisc a povestit cum a răbufnit în timpul slujbei, după ce o femeie și-a adus câinele la biserică și a cerut o binecuvântare papală. Povestea a fost spusă în timpul unei conferințe despre criza demografică. Suveranul Pontif spune că în Italia doar oamenii bogați își permit să aibă un copil. 

Incidentul a avut loc după ce o femeie a venit la el, și-a deschis geanta și a cerut o binecuvântare pentru presupusul ei bebeluș.

Suveranul Pontif se aștepta să vadă un copil, însă a rămas șocat când a constat că, de fapt, era vorba despre un câine.

El a declarat că animalele de companie înlocuiesc copiii în unele gospodării și că scăderea natalității semnalează o lipsă de speranță în viitor. „Mi-am pierdut răbdarea şi am mustrat-o spunându-i că mulţi copii sunt flămânzi şi tu îmi aduci un câine", a spus el. Dar el a recunoscut că există "constrângeri aproape insurmontabile" pentru tinerele femei forţate să aleagă între carieră şi maternitate. Având în vedere costurile ridicate pe care le implică creşterea copiilor, oamenii îşi revizuiesc priorităţile, a povestit Papa Francisc.

Mai multe articole despre:
papa caine copii