MENIU

Panică în Costa Rica după erupţia unui vulcan. Capitala, sub fum

Vulcanul din Costa Rica

Erupţia unui vulcan din Costa Rica a acoperit capitala ţării şi mai multre localităţi din împrejurimi în nori groşi de fum şi cenuşă.

Vulcanul Turrialba a erupt vineri, în Costa Rica, în apropiere de capitala ţării, San Jose, la aproximativ 30 de kilometri de aceasta. Localităţile din zona vulcanului au fost acoperite cu fum şi cenuşă. Clădirile şi vehiculele din zonă au fost la rândul lor acoperite cu un strat gros de praf şi cenuşă.

O mare cantitate de cenușă a afectat vineri orașul San José, capitala statului Costa Rica, în urma unei puternice erupții a vulcanului Turrialba, produsă la ora 07:40 locală (13:40 GMT), semnalează ACAN-EFE.

Vulcanul a înregistrat vineri o activitate susținută, potrivit unui raport al Observatorului vulcanologic și seismologic din Costa Rica (Ovsicori).

Pe străzile capitalei, oamenii au folosit măști pentru protecția căilor respiratorii, precum și umbrele de soare, pentru a se proteja de cenușă, după cum a recomandat Ministerul Sănătății.

Cenușa era prezentă pe geamurile mașinilor și ale clădirilor, iar pe străzi se simțea un miros de sulf.

Aeroportul Juan Santamaría, situat la circa 17 kilometri vest de San José, funcționează normal, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei AERIS, care administrează terminalul.

Vulcanul Turrialba din Costa Rica a început la 30 aprilie să lanseze cenușă, în unele zile înregistrând până la trei mici erupții pe oră.

Mai multe articole despre:
null