MENIU

Pandemia de coronavirus atinge un nou prag ISTORIC: 100 de milioane de cazuri la nivel global. La fiecare 7 secunde apare un NOU caz de COVID

Nou record global al cazurilor de COVID-19

A întrecut imaginația oricărei persoane faptul că lumea ar putea trăi sub umbra COVID-19 pentru atât de mult timp atunci când viruslul ne-a împins către butonul “Lovește, pentru a pune pauză!” Acum, la aproximativ un an după ce Organizația Mondialăa Sănătății (OMS) a anunțat starea de urgență la finalul lunii ianuarie a anului trecut, numărul global de cazuri de infectare cu COVID-19 a depășit 100 de milioane, indicând faptul că una din 70 de persoane la nivel mondial este infectată cu noul coronavirus.

Anul 2020 a fost, de altfel, ca un film de groază de la Hollywood, și asta ca urmare a  pandemiei de coronavirus, care a fost a doua ca mărime din secolul trecut, după pandemia de gripă spaniolă, care a făcut ravagii timp de doi ani, scrie Global News.

Pandemia de coronavirus, care a lovit 191 de țări, a reflectat, de asemenea, incompetența, defectele în relațiile internaționale și guvernarea globală eșuată.

De parcă asta nu ar fi tot, experții în sănătate publică prezic că pandemia de COVID-19 ar putea dura patru sau cinci ani, lucru ce ar face ca unitatea și solidaritatea - care au fost trecute cu vederea și chiar ignorate în ultimul an - să fie mult mai  importante în anii ce vor urma.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, declara la începutul acestei săptămâni, într-un briefing de presă, că numărul de cazuri globale de coronavirus va ajunge la 100 de milioane în această săptămână, lucru care,d e altfel, s-a și întâmplat astăzi. "Acest lucru, spunea el, trebuie să ne întărească hotărârea de a salva vieți".

Astfel că, începând din această dimineață (ora Beijingului), cazurile globale de COVID-19 au depășit 100 de milioane de contaminări, SUA, India și Brazilia fiind în fruntea listei, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins. Numărul morților a crescut și el, depășit 2,14 milioane, SUA înregistrând cel mai negru bilanț de 423,010 de persoane decedate.

De la începutul anului și până în prezent, în medie, la fiecare 7,7 secunde s-a consemnat un caz de coronavirus. În aceeași perioadă, s-au înregistrat în fiecare zi circa 668.250 de cazuri, iar rata globală a mortalității a ajuns la 2,15%, scrie Reuters.

Cele mai afectate țări rămân, în continuare, SUA, India, Brazilia, Rusia și Marea Britanie, țări unde se întâlnesc peste jumătate dintre cazurile de Covid raportate, deși au doar 28% din populația lumii.

Deși se poate spune că pandemia a avut nevoie de 11 luni pentru a ajunge la 50 de milioane de cazuri de coronavirus, în doar încă 3 luni și-a dublat cifra și ajuns la 100 de milioane de infecții.