MENIU

Panda uriaș, condus acasă cu urări și aplauze. 60.000 de japonezi la aeroport, pentru a-și lua rămas bun de la Xiang Xiang

Xiang Xiang, pozând în fața fanilor înainte să plece spre China. Foto: Profimedia

Un urs panda uriaş născut în Japonia şi-a început călătoria spre China, marţi, de la grădina zoologică din Tokyo unde a crescut. Popularul animal a fost dus spre aeroport în strigătele de rămas-bun ale fanilor săi înlăcrimaţi.

Xiang Xiang a fost o atracţie extrem de populară de la Grădina Zoologică Ueno din Tokyo încă de la naşterea ei, în urmă cu aproape şase ani. Marți însă, ea a trebuit să fie trimisă în China în baza unui acord prin care exemplare de panda uriaş sunt împrumutate grădinilor zoologice din întreaga lume, China menţinându-şi însă drepturile de proprietate asupra animalelor şi a urmaşilor acestora, informează Agerpres.

Iniţial, Xiang Xiang trebuia trimisă înapoi în decembrie 2020, însă evenimentul a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus.

Primul exemplar de panda de la grădina zoologică conceput pe cale naturală, Xiang Xiang a fost totodată primul pui care a venit pe lume acolo după mulţi ani, ceea ce i-a sporit popularitatea. Un alt pui de panda a murit la scurt timp după naştere, în 2012. Părinţii ei se află încă la grădina zoologică, la fel şi fraţii săi gemeni mai tineri, născuţi în 2021.

O mulțime impresionantă s-a adunat la aeroport pentru a-și lua rămas bun de la simpaticul urs panda

Aproximativ 60.000 de persoane au rezervat cele 2.600 de locuri pentru a o admira pe Xiang Xiang, duminică, pentru ultima oară, câteva dintre femeile prezente privind-o înlăcrimate în timp ce se hrănea cu bambus.

Media au relatat, marţi dimineaţa, plecarea animalului, încărcat cu un motostivuitor purtând autocolante cu panda într-un camion şi transportat printre rândurile formate de personalul grădinii zoologice. Postul public NHK a transmis în direct imagini de la aeroport cu cuşca în care se afla Xiang Xiang, cu câteva clipe înainte ca aceasta să fie încărcată pentru zbor.

O mulţime s-a adunat la Aeroportul Narita din Tokyo, surprinzând fotografii, făcând cu mâna şi strigând în timp ce avionul care transporta exemplarul de panda decola. "Mulţumesc, Xiang Xiang", a scris un fan pe pagina de Twitter a grădinii zoologice. "Farmecul şi încântarea ta au adus viaţă oraşului nostru", a adăugat el.

Mai multe articole despre:
urs panda japonia China gradina zoologica