MENIU

Pană URIAȘĂ de curent în București, în Dristor-Vitan, Pantelimon, Bucureștii Noi și Giulești - Canicula, motivul invocat de E-Distribuție Muntenia

Pană URIAȘĂ de curent în București, în Dristor-Vitan, Pantelimon, Bucureștii Noi și Giulești

Mai multe căderi de energie electrică au avut loc luni în cursul după-amiezii și seara în București în zonele Dristor-Vitan, Pantelimon, Bucureștii Noi și Giulești, dar și în cartierul Militari. Sunt probleme cu internetul și semnalul TV în zonele în care a revenit curentul electric. E-Distribuția Muntenia a anunțat că intervine și va restabili cât de curând alimentarea cu energie electrică, potrivit HotNews.ro.

În zona Dristor-Fizicienilor, situația a fost remediată la ora 21.00, în zona Pantelimon se va remedia în jurul orei 23, potrivit Enel. După revenirea curentului, în zona Dristor-Fizicienilor au fost semnalate probleme cu internetul și semnalul TV, adică lipsește. Și pe unele străzi din cartierul Militari a fost pană de curent de aproape șapte ore, de la orele 16.00-17.00 până la ora 23.00. De asemenea, zona Giulești era în continuare în întuneric și după ora 22.00, după ce curentul a fost din nou întrerupt după o primă revenire. Alimentarea cu energie nu revenise încă nici la ora 23.20. 

E-Distribuție Muntenia anunța la sfârșitul săptămânii trecute că întreruperile de curent au fost provocate de temperaturile foarte ridicate înregistrate în București în ultimele zile, care au condus la creșterea consumului de energie electrică.

Dispecerul Energetic Național estimeazã valori record ale consumului de energie electricã pentru aceste zile caniculare.

În legătură cu penele provocate luni, 2 august, E-Distribuție Muntenia a anunțat că „echipe au intervenit și au restabilit în cel mai scurt timp cu putință alimentarea cu energie electrică a clienților din zonele Dristor și Vitan. Avaria a apărut în urma lucrărilor executate de terți pe traseul cablurilor electrice subterane din zonele respective, ducând la deteriorarea echipamentelor. Echipele E-Distribuție Muntenia intervin de fiecare dată când le sunt semnalate astfel de incidente, pentru reluarea în siguranță a alimentării cu energie electrică a consumatorilor”, potrivit HotNews.ro.

În zona Dristor-Vitan, energia electrică a fost întreruptă după ora 18.30 pe străzile Fizicienilor, Drumul Murgului, Schitului, Liviu Rebreanu, Calea Vitan, Râmnicu Vâlcea și străzile adiacente. Situația a fost remediată la ora 21.00, dar este semnalată lipsa semnalului TV, internet de mai mulți locatari din blocurile din aceste zone. 

Vineri, pe 30 iulie, E-Distribuție Muntenia anunța că temperaturile foarte ridicate înregistrate în București în ultimele zile au condus la creșterea consumului de energie electrică și că suplimentează numărul echipelor din teren, pentru a interveni în cel mai scurt timp posibil în cazul unor eventuale avarii în rețeaua de distribuție a energiei electrice, pe fondul condițiilor meteorologice extreme.

Miercuri, 28 iulie 2021, au fost depãșite valorile consumului record de electricitate în sezonul de varã înregistrate acum două săptămâni (în data de 15 iulie 2021), transmitea Transelectrica. A fost înregistrat un consum instantaneu maxim de 8.865 MW, în intervalul orar 13:00 – 14:00, și un consum mediu al zilei de 7503 MW, cu 29 MW mai mult decât consumul mediu al zilei de 15 iulie 2021, când a fost înregistrat precedentul record.

Potrivit datelor E-Distribuție Muntenia, vârful de consum la nivelul Capitalei și al județelor Ilfov și Giurgiu a fost atins pe data de 29 iulie 2021, la ora 15:00, când acesta s-a ridicat la 1.423 de MW, cu 16% mai mult față de cifrele înregistrate cu o săptămână în urmă. În București, zonele cu cel mai crescut consum de energie electrică în data de 29 iulie au fost nordul Capitalei, Pipera și Drumul Taberei, în timp ce, în județul Ilfov, cotele cele mai ridicate de consum s-au înregistrat în Afumați și Chitila.

Tot în această perioadă a fost atins și cel mai mare număr de apeluri în call center. La nivelul regiunii E-Distribuție Muntenia (Bucureșți, județele Ilfov și Giurgiu), pe data de 28 iulie 2021, au fost 12.000 de clienți care au apelat la serviciul nostru de asistență, de patru ori mai mult față de media pe zi din luna respectivă și aproape dublu față de vârful înregistrat în iulie 2020.  

Clienții din București și județele Ilfov și Giurgiu au la dispoziţie numărul gratuit 0800.070.888 pentru semnalarea întreruperilor în alimentarea cu energie electrică. În urma apelurilor, aceștia sunt informați cu privire la zonele afectate de avarii și la intervalul de remediere a acestora, amintește E-Distribuție Muntenia într-un comunicat de presă.