MENIU

Până în 2020 sectorul de business services va reprezenta 4-5% din PIB-ul României

Peste 500 de lideri din peste 30 de companii de prestigiu din domeniu au adus în discuție în acest an evoluția României către statutul de «Creator de Valoare », ținând cont de cele mai importante calități ale țării noastre: know-how-ul și talentul local.

Președintele ABSL, Florin Grama, a explicat joi, în cadrul conferinței, că în prezent, în România, peste 108.000 de persoane își desfășoară activitatea în industria serviciilor pentru afaceri.

"În prezent, în România estimăm 108.000 de angajați în această industrie, din peste 120 de companii și startup-uri, care exportă în principal tehnologie și know-how. România are o reputație excelentă la nivelul acestei industrii, atât în cadrul UE, cât și la nivel global. Este un one-stop-shop unde asigurăm servicii în 25 de limbi. Sectorul de business services (servicii pentru afaceri - ITO, BPO, SSC si R&D) înregistrează creșteri anuale de aproximativ 17-20% în România, iar până în 2020 va reprezenta probabil 4-5% din PIB.”, a declarat Florin Grama în cadrul conferinței.

Printre speakerii prezenți joi s-au numărat Dan Nechita – Consilier al Primului Ministru, Guvernul Romaniei, Ilinca Păun - Managing Director, Colliers International Romania, Rainer Rabenstein - Regional Lead for sales operations in Europe, Middle East and Africa, HP Inc, Richard Perrin -  Partner, Head of Advisory KPMG, Tom Bangemann - Senior Vice President Business Transformation, The Hackett Group, Jymmy Soare - Vice President, Operations, Genpact și Răzvan Pătrunoiu - Country Managing Director, Accenture Romania.

In cadrul conferinței, au avut loc și 4 sesiuni de breakout, ale căror teme de discuție s-au concentrat în jurul domeniilor de Robotics / Process Automation (RPA), HR, IT, dar și al trendurilor viitoare în business services.

Asociaţia reuneşte cele mai mari companii de profil din domeniile Shared Services Center (SSC), Business Process Outsourcing (BPO), Outsourcing IT (ITO) şi cercetare-dezvoltare (R&D). Scopul principal al ABSL Romania este de a sprijini dezvoltarea pe termen lung și creșterea dinamică a sectorului de servicii pentru afaceri in România, precum și de a mări nivelul de atractivitate al țării noastre pentru investiții și dezvoltarea de proiecte în outsourcing și offshoring.

Mai multe articole despre:
null