MENIU

Pană de curent la Spitalul Colentina. Avaria a durat o oră. A cedat şi generatorul

Activitatea Spitalului Colentina din București a fost blocată din nou din cauza unei pene de curent. Situaţia se repetă frecvent în această unitate medicală.

UPDATE. ENEL: Pana de curent din zona Ștefan cel Mare produsă de o avarie pe un cablu de medie tensiune.

Pana de curent produsă marți în zona bulevardului Ștefan cel Mare a fost cauzată de o avarie pe un cablu de medie tensiune, informează reprezentanții Enel.

"În ziua de 11 aprilie, în jurul orei 11:35, s-a produs o avarie pe un cablu de medie tensiune în zona blvd. Ștefan cel Mare din București. Echipele E-Distribuție Muntenia au intervenit și au restabilit alimentarea integrală la ora 12:22, inclusiv pentru Spitalul Colentina", au precizat reprezentanții Enel pentru Agerpres.

Pana de curent a afectat și Spitalul Colentina, însă, după cum a declarat managerul unității medicale, Silvi Ifrim, nu s-a înregistrat niciun incident cu vreun bolnav din Secția de terapie intensivă sau din sala de operație.

Avaria s-a întâmplat în timp ce aveau loc două operaţii, iar în secţia de terapie intensivă erau cinci pacienţi intubaţi şi ventilaţi, potrivit şefului Secţiei ATI, Lelia Iliescu. Ea a precizat că generatorul spitalului nu a pornit, iar pentru doi dintre pacienţi s-a recurs la ventilaţie mecanică.

Această avarie a durat aproximativ o oră. Pacienţii resuscitaţi se află acum în afara oricărui pericol. La această oră, furnizarea energiei este la parametri normal în unitatea medicală.

Conform unor reprezentanţi ai Spitalului Colentina, a cedat şi generatorul. Nu sunt cunoscute motivele. Medicii au luat legătura cu serviciul tehnic. Cert este că activitatea a revenit la normal.

"A fost o defecţiune la cablul central al spitalului. A venit echipa de la Enel şi a pus un alt cablu. Pe scurt, defecţiunea a fost de la Enel. Defecţiunea s-a remediat. Nu au fost probleme cu pacienţii care se află în spital, nici cu cei care se află în terapie intensivă. A durat cam trei sferturi de oră. Spitalul are două generatoare care au pornit de cinci ori, dar s-au oprit. Cu siguranţă este o defecţiune şi la aceste generatoare şi ce este prost este că firma de mentenanţă este din Craiova. Nu ştiu de ce a trebuit să găsim tocmai din Craiova o firmă de mentenanţă. Acum trebuie să mă interesez de când e contractul, care e situaţia cu aceasta firmă. Nu ar fi trebuit să se întâmple aşa ceva, în condiţiile în care sunt două generatoare", a declarat, pentru Mediafax, Silvi Ifrim, manager al Spitalului Colentina.

Mai multe articole despre:
Spitalul Colentina